• 12. ročník celoslovenského projektu Záložka do knihy spája slovenské školy.
      • 12. ročník celoslovenského projektu Záložka do knihy spája slovenské školy.

      • 05.11.2023 19:38
      • Aj tento školský rok sme sa zapojili do 12. ročníka celoslovenského projektu pre stredné školy Záložka do knihy spája slovenské školy. Témou tohto ročníka boli „Hrdinovia detektívnych románov.“ 

        Projekt vyhlásil Národný inštitút vzdelávania a mládeže v spolupráci so Slovenskou pedagogickou knižnicou k Medzinárodnému mesiacu školských knižníc 2023. 

        Cieľom projektu je nadviazanie kontaktov medzi slovenskými strednými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh, ktoré študenti vyrobia. Do projektu sme sa zapojili už po niekoľkýkrát. Našou partnerskou školou v tomto školskom roku 23/24 bolo Gymnázium v Košiciach na Trebišovskej ulici.  

        Do tohto projektu sa zapojili naši študenti prvých ročníkov na hodinách predmetu Umenie a kultúra.    

      • Pre študentov bola táto práca príjemným rozptýlením. Snažili sa stvárniť záložky, vyberať námety a vzory tak, aby vyjadrili nielen krásne, múdre a poučné myšlienky ale aj dobro a lásku.  Niektorí žiaci si vybrali postavy z obľúbených knižných detektívnych príbehov, ktoré prečítali, ako napríklad Sherlocka Holmesa, Hercula Poirota, a iné... Pri výrobe záložiek používali pastelky, vodové farby, farebný papier i stužky. Do práce zapojili nielen svoje šikovné ruky, ale najmä nespútanú fantáziu, kreativitu a veľkú vynaliezavosť.  

        Dúfajúc, že záložky, ktoré s nadšením vyrábali sa budú študentom našej partnerskej školy páčiť. 

        Náš balík s knižnými záložkami sme odoslali našej partnerskej škole. 

        Našej partnerskej škole, želáme veľa tvorivých aktivít, zaujímavých kníh, ktoré oslovujú a inšpirujú svojím príbehom.    

        Ďakujeme všetkým študentom, ktorí sa do projektu zapojili, pretože sa im podarilo vytvoriť naozaj pestré a nápadité záložky. 

        Ďakujeme za spoluprácu a tešíme sa na ďalšie spoločné projekty.   

        Mgr. Tímea Roth  

      • Naspäť na zoznam článkov