• Záložka do knihy spája školy
      • Záložka do knihy spája školy

      • 05.12.2022 09:15
      • Národný inštitút vzdelávania a mládeže v spolupráci so Slovenskou pedagogickou knižnicou vyhlásila k Medzinárodnému mesiacu školských knižníc 2022, 11. ročník celoslovenského projektu pre stredné školy Záložka do knihy spája slovenské školy s témou „Najlepší fantasy príbeh podľa mňa vyzerá takto...“  
      • Cieľom projektu je nadviazanie kontaktov medzi slovenskými strednými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh, ktoré žiaci vyrobia. Do projektu sme sa zapojili už niekoľkokrát. Našou partnerskou školou tento školský rok bolo Gymnázium v Topoľčanoch. Do tohto projektu sa zapojili žiaci prvých ročníkov na hodinách predmetu Umenie a kultúra.    

        Pre študentov bola táto práca príjemným rozptýlením. Snažili sa stvárniť záložky, vyberať vzory tak, aby vyjadrili nielen krásne, múdre a poučné myšlienky ale aj dobro a lásku.  Niektorí žiaci si vybrali postavy z obľúbených knižných fantasy príbehov, ktoré prečítali, ako napríklad Harry Potter, Hobbit, Pán prsteňov, Fantastické zvery a iné... Pri ich výrobe používali rôzne výtvarné techniky a materiál.  

        Náš balík s knižnými záložkami sme odoslali našej partnerskej škole.   

        Našej partnerskej škole, želáme veľa tvorivých aktivít, zaujímavých kníh, ktoré oslovujú a inšpirujú svojím príbehom.   

        Ďakujeme za spoluprácu a tešíme sa na ďalšie spoločné projekty.  

        Mgr. Tímea Roth  

      • Naspäť na zoznam článkov